Esplac

Esplais Catalans és una associació catalana d’educació en el lleure infantil i juvenil que vol ser un referent per als esplais laics de Catalunya i donar-los el suport i serveis necessaris per al seu desenvolupament i millora.

Així, ofereixen, als monitors, formació, reflexió i recursos pedagògics que ens ajuden a per poder dur a terme la nostra tasca educativa amb la major qualitat possible.

Esplac treballa per aconseguir sensibilitzar i el reconeixement social sobre la importància de l’associacionisme educatiu i l’educació popular per a la construcció d’una ciutadania compromesa i lliure.

Esplac, s’estructura geogràficament en 10 sectors geogràfics repartits al llarg del territori català. El MIV forma part del sector Penedès, Garraf i Anoia, juntament amb els esplais GER (St. Pere de Ribes), GEM (Montbui), Drac Màgic (Vilanova i la Geltrú), Zig-Zag (Vendrell), Globus Roig (Calafell) , Gotim (Guardiola de Font-Rubí), Grumets (Vilanova i la Geltrú) i Vesper (Santa Margarida i Els Monjos).

Els infants i monitors de tots els esplais del sector ens trobem com a mínim un cop a l’any durant la celebració de la Diada Universal dels Drets dels Infants (20 de novembre). A més, cada tres anys Esplais Catalans organitza una Trobada General, amb tots els esplais laics de Catalunya, on hi assisteixen totes les monitores i infants de tots els esplais dels 10 sectors geogràfics.  L’última trobada d’aquest caire va tenir lloc a Llagostera l’any 2015 on més de 2.200 infants i monitores ens vam reunir per reivindicar la veu dels esplais.

Esplais Catalans forma part, al seu torn, d’un grup d’entitats que, en conjunt, dóna cos al Moviment Laic i Progressista. Les altres organitzacions que vertebren aquest moviment són, entre d’altres: la Cooperativa Entorn, l’Escola Lliure el Sol, la Fundació Terra, l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i els Ateneus Laics i Progressistes

Si vols saber més coses sobre ESPLAC, connecta’t a la seva web:

http://www.esplac.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s